Slimmer trainen: hoe kan hartslagvariabiliteit (HRV) je hierbij helpen?

Een trainingsprogramma heeft helaas niet bij iedereen evenveel effect. Maar om dan meteen maar een coach in te schakelen is ook nogal wat. Kan inzicht in je HRV je helpen bij het optimaliseren van je trainingsschema?

Dit is de 62e aflevering van de Slimmer Presteren Podcast, over sport, onderzoek en innovatie. In deze aflevering hebben Gerrit en Jurgen het over:

Slimmer trainen: hoe kan hartslagvariabiliteit (HRV) je hierbij helpen?

INLEIDING:

Gewoon hard trainen en dan ga je wel vooruit: was het maar zo simpel!

Een trainingsprogramma heeft helaas niet bij iedereen evenveel effect. Maar om dan meteen maar een coach in te schakelen is ook nogal wat.

Kan inzicht in je HRV je helpen bij het optimaliseren van je trainingsschema?

SHOWNOTES:

Meta-analyse uit 2020 naar het effect van HRV-gebaseerde training bij duursporters: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33143175/

Studie Sander Berk bij NL triatleten op hoogtestage: https://www.researchgate.net/publication/346057205_Heart_rate_variability_during_the_first_week_of_an_altitude_training_camp_is_representative_of_individual_training_adaptation_at_the_end_of_the_camp_in_elite_triathletes

 

—-

De Slimmer Presteren Podcast is een initiatief van Gerrit Heijkoop en Jurgen van Teeffelen. Vanaf begin 2020 bespreken zij wekelijks een onderwerp op het gebied van sport, onderzoek en innovatie.

 

Zie ook:

WEB: https://slimmer-presteren-podcast.nl

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/SlimmerPodcast

TWITTER: https://twitter.com/SlimmerPodcast

PODCAST PLAYERS: https://slimmer-presteren.captivate.fm/listen

VRIEND VAN DE SHOW: https://vriendvandeshow.nl/slimmerpodcast

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *