Categorieën
In de media

Blijf fit met de virtuele sportclub van de best beluisterde hardlooppodcast van Nederland

Fit en gemotiveerd blijven om aan je conditie te blijven werken, het is in tijden van corona een uitdaging. Vanuit dát gedachtegoed richtte de best beluisterde hardlooppodcast van Nederland een virtuele sportclub op.

Home » Afleveringen » In de media » Blijf fit met de virtuele sportclub van de best beluisterde hardlooppodcast van Nederland

Sportwedstrijden zijn afgelast en sportscholen moeten verplicht na 17.00 uur de deuren sluiten. Hierdoor is trainen er voor veel mensen niet meer bij. De grote hamvraag daarbij; hoe blijf je ondanks de maatregelen fit en bovenal gemotiveerd om aan je conditie te werken? Het antwoord daarop is volgens duursporter Gerrit Heijkoop simpel: “Met de virtuele sportclub van de Slimmer Presteren Podcast natuurlijk!” 

Gerrit Heijkoop en Jurgen van Teeffelen zetten vanuit hun Slimmer Presteren Podcast een exclusieve, virtuele sportclub op via Strava. Samen sporten is hierbij het doel, waarbij alle behaalde prestaties worden toegejuicht: “Sommige sporters delen bepaalde trainingen niet op Strava, omdat ze voor hun gevoel te langzaam gaan. Terwijl rustig hardlopen, wielrennen of zwemmen niet alleen vaak lastig is, maar ook nog eens heel slim. Binnen onze virtuele sportclub applaudisseren we dan ook voor iedereen die een sportieve prestatie levert. Zeker in deze tijden!”, aldus Van Teeffelen.

De Slimmer Presteren Podcast is met regelmaat de best beluisterde hardlooppodcast van Nederland. Heijkoop voegt toe: “We willen al onze luisteraars, die allemaal de passie voor duursporten zoals hardlopen delen, in contact brengen. Niet alleen met elkaar, maar ook met ons! En omdat we al onze podcastgasten uitnodigen voor deze virtuele sportclub, kun je ook trainingen bekijken van (voormalige) topsporters en beroemde wetenschappers. Zoals Thijs Zonneveld, Miranda Boonstra, Wouter Hoogkamer en Teun van Erp. En de trainingen van Jurgen en mij staan er natuurlijk ook tussen.”

Samen naar de mooiste sportevenementen

Binnen de besloten groep op Strava worden niet alleen persoonlijke trainingen gedeeld. In de toekomst wordt ook daadwerkelijk met zoveel mogelijk leden samen gesport. “Dit zal in het begin via digitale opdrachten zijn, zodat we allemaal dezelfde training volgen. Maar we willen ook fysiek samenkomen en met de Slimmer Presteren-club deelnemen aan de mooiste sportevenementen! Denk bijvoorbeeld aan de (kwart) marathon van Rotterdam, de crosstriathlon van Renkum of ons eigen event ter gelegenheid van onze 100ste aflevering in mei 2022.”

De virtuele sportclub van de Slimmer Presteren Podcast is exclusief voor vrienden van de show; abonnees die voor de prijs van één kopje koffie per maand doneren aan de podcast. Wil je ook vriend van de show worden en je aansluiten bij de besloten Slimmer Presteren-groep? Dan kan dat via https://vriendvandeshow.nl/slimmerpodcast.

Over de Slimmer Presteren Podcast

De Slimmer Presteren Podcast is een initiatief van Gerrit Heijkoop en Jurgen van Teeffelen. Zij bespreken wekelijks een onderwerp op het gebied van sport, onderzoek en innovatie. Zo komen onder andere sportgadgets, sportvoeding en feiten en fabels van de sportpsychologie voorbij. En wordt er met de serie Doping Specials onderzoek gedaan naar wat er gebeurt als je slimmer presteren nét iets te ver doorvoert. De Slimmer Presteren Podcast is te beluisteren via jouw favoriete podcast-app.

Één reactie op “Blijf fit met de virtuele sportclub van de best beluisterde hardlooppodcast van Nederland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *