De (on)zin van hardloopschoenen

Hardloopschoenen: een thema dat regelmatig terugkomt in de Slimmer Presteren Podcast. Het aanschaffen van een paar goede hardloopschoenen is belangrijk. Niet alleen voor je sportprestaties, ook om blessures te voorkomen. Maar hoe kies je nou de perfecte hardloopschoen? Er zijn tegenwoordig zó veel opties. Deze afleveringen van de Slimmer Presteren Podcast kunnen je helpen in je keuze.

Welke hardloopschoenen passen bij jou?

Een goed paar hardloopschoenen is (naast een sportoutfit) het enige dat je nodig hebt om je carrière als hardloper te starten. Maar schoeisel kiezen is voor velen niet zo makkelijk. Probeer maar eens een keuze te maken uit al die merken en modellen. Is dit ook terecht? Maakt het echt uit welk paar je kiest, of lijken ze uiteindelijk allemaal op elkaar? Aan de hand van meerdere onderzoeken bespreken Gerrit en Jurgen de voordelen van verschillende modellen en het nut van de nieuwste innovaties.

Experts aan het woord

Om zich te verdiepen in de wereld van de hardloopschoen halen Gerrit en Jurgen het onderste uit de kan. Ze delen niet alleen hun eigen ervaringen en uitkomsten van wetenschappelijke onderzoeken. Ze schakelen ook de expertise in van deskundigen zoals Wouter Hoogkamer en Patrick Stastra. Samen praten ze over de zin en onzin van de hardloopschoenrevolutie. Benieuwd naar de bevindingen? Je beluistert of bekijkt alles in de onderstaande afleveringen.


Lijst met afleveringen van de Slimmer Presteren Podcast over hardloopschoenen:


Video’s van de Slimmer Presteren Podcast over hardloopschoenen:

Bonus - Review van de Brooks Glycerin 21 hardloopschoenen

Bonus – Review van de Brooks Glycerin 21 hardloopschoenen

Ontdek de Brooks Glycerin 21 door de ogen van twee gepassioneerde hardlopers Gerrit en Jurgen. Onze ervaringen, vergelijkingen en persoonlijke verhalen in deze boeiende bonusaflevering van de Slimmer Presteren Podcast.
Review van de Brooks Ghost Max hardloopschoenen: Comfort ontmoet duurzaamheid

Review van de Brooks Ghost Max hardloopschoenen: Comfort ontmoet duurzaamheid

Ontdek in deze bonusaflevering hoe de Brooks Ghost Max hardloopschoenen presteren op comfort, stabiliteit en duurzaamheid. Gerrit en Jurgen delen hun eerlijke ervaringen, rechtstreeks van het asfalt.
168. Eindejaarsaflevering: het laatste schoenennieuws, terugblikken en vooruitkijken

168. Eindejaarsaflevering: het laatste schoenennieuws, terugblikken en vooruitkijken

2023 zit er op. Met opnieuw heel wat kilometers achter de rug. Tijd voor nieuwe schoenen dus, maar welke dan? En wat gaat 2024 brengen?
120. Slimmer hardlopen of wielrennen met dure inlegzooltjes in je schoenen: zinvol of onzin?

120. Slimmer hardlopen of wielrennen met dure inlegzooltjes in je schoenen: zinvol of onzin?

Naast de gigantische keuze in hardloopschoenen zelf, kun je ook inlegzooltjes aanschaffen voor extra steun en comfort bij het sporten. Maar helpt dit tegen blessures? En bestaan er inlegzooltjes die je hardloopprestatie daadwerkelijk verbeteren?
hardloopschoenen

70. Hoeveel en welke soort hardloopschoenen heb je nodig?

Als er één attribuut is waar hardlopers niet zonder kunnen - oké, barefoot runners uitgezonderd- dan zijn het wel de schoenen. Alleen: met zoveel verschillende modellen voorhanden, maakt het dan eigenlijk nog uit welke schoen je aantrekt? Gerrit en Jurgen vragen het aan expert Patrick Stastra.
hardloopschoenrevolutie

53. De hardloopschoenrevolutie dendert voort: toch maar aan de dikke zolen?

In navolging van Nike hebben ook andere fabrikanten marathonschoenen, en ook spikes, op de markt gebracht met veerkrachtige zolen en een stijve carbonplaat erin verwerkt. Is nú het moment om je geld uit te geven aan een paar dure superstappers?
Nieuwe hardloopschoenen

37. Nieuwe hardloopschoenen: wat valt er nog te winnen? Met Wouter Hoogkamer

Met de nieuwe generatie hardloopschoenen zette Nike de afgelopen jaren de marathonwereld totaal op zijn kop. Waar is nu nog de meeste winst te halen op de marathon? De Slimmer Presteren Podcast spreekt met Wouter Hoogkamer, de bewegingswetenschapper die als eerste de Vaporfly testte in het laboratorium.
sportkleding

36. Sportkleding: welke invloed heeft de kleur van je schoenen of je shirt op de prestatie?

Het is best ingewikkeld om uit te zoeken in welke sportkleding en op welke schoenen een atleet goed presteert. Daarbij gaat het tegenwoordig niet alleen om het aantal laagjes en het materiaal: ook de kleur van het shirt en de schoenen spelen een rol. Of is dit klinkklare onzin?
Nike Vaporfly

06. Nike Vaporfly: wat is de grens van innovatie in de sport?

Zwempakken, klapschaatsen, ligfietsen of extra verende hardloopschoenen: de slimste trucjes en technieken worden ingezet om almaar sneller en sneller te gaan. In deze aflevering hebben Gerrit en Jurgen het over ‘Nike Vaporfly: Wat is de grens van innovatie in de sport?’.

Vond je deze afleveringen over hardloopschoenen interessant? Dan zijn deze afleveringen misschien ook iets voor jou: