De (on)zin van hardloopschoenen

Hardloopschoenen: een thema dat regelmatig terugkomt in de Slimmer Presteren Podcast. Het aanschaffen van een paar goede hardloopschoenen is belangrijk. Niet alleen voor je sportprestaties, ook om blessures te voorkomen. Maar hoe kies je nou de perfecte hardloopschoen? Er zijn tegenwoordig zó veel opties. Deze afleveringen van de Slimmer Presteren Podcast kunnen je helpen in je keuze.

Welke hardloopschoenen passen bij jou?

Een goed paar hardloopschoenen is (naast een sportoutfit) het enige dat je nodig hebt om je carrière als hardloper te starten. Maar schoeisel kiezen is voor velen niet zo makkelijk. Probeer maar eens een keuze te maken uit al die merken en modellen. Is dit ook terecht? Maakt het echt uit welk paar je kiest, of lijken ze uiteindelijk allemaal op elkaar? Aan de hand van meerdere onderzoeken bespreken Gerrit en Jurgen de voordelen van verschillende modellen en het nut van de nieuwste innovaties.

Experts aan het woord

Om zich te verdiepen in de wereld van de hardloopschoen halen Gerrit en Jurgen het onderste uit de kan. Ze delen niet alleen hun eigen ervaringen en uitkomsten van wetenschappelijke onderzoeken. Ze schakelen ook de expertise in van deskundigen zoals Wouter Hoogkamer en Patrick Stastra. Samen praten ze over de zin en onzin van de hardloopschoenrevolutie. Benieuwd naar de bevindingen? Je beluistert of bekijkt alles in de onderstaande afleveringen.


Lijst met afleveringen van de Slimmer Presteren Podcast over hardloopschoenen:


Video’s van de Slimmer Presteren Podcast over hardloopschoenen:

Aflevering 06. Nike Vaporfly: Wat is de grens van innovatie in de sport?

Zwempakken, klapschaatsen, ligfietsen en extra verende hardloopschoenen van Nike Vaporfly: de slimste trucjes en technieken worden ingezet om steeds maar weer sneller te gaan. Wat is de rol van innovatie in de sport? Waar ligt de scheidingslijn tussen fysiologie en technologie? En wat moet een recreatieve sporter met al dat nieuws? Gerrit en Jurgen duiken in de materie.

Aflevering 37. Nieuwe hardloopschoenen: Wat valt er nog te winnen?

Met de nieuwe generatie hardloopschoenen zette Nike de afgelopen jaren de marathonwereld totaal op zijn kop. Waar is nu nog de meeste winst te behalen op een marathon? De Slimmer Presteren Podcast spreekt met Wouter Hoogkamer, de bewegingswetenschapper die als eerste de Nike Vaporfly testte in het laboratorium. En hij deelt in deze aflevering een primeur!

Aflevering 70. Hoeveel en welke soort hardloopschoenen heb je nodig?

Tegenwoordig bestaat er een legioen aan verschillende modellen hardloopschoenen. Maakt het eigenlijk nog wel iets uit welke je aantrekt? Gerrit en Jurgen vragen het aan special guest, hardlooptrainer en hardloopschoenfetisjist Patrick Stastra.


Vond je deze afleveringen over hardloopschoenen interessant? Dan zijn deze afleveringen misschien ook iets voor jou: