Categorieën
Doping Specials Interview met gast Seizoen 3

48. Schone Olympische Spelen: zijn we op de goede weg?

Te gast in deze aflevering is Marco Knippen, dé sportjournalist in ons land die steeds weer de juiste tegels weet te lichten als het gaat om dopinggebruik en misstanden in de sport.

Home » Afleveringen » Seizoen 3 » 48. Schone Olympische Spelen: zijn we op de goede weg?

Dit is de 48e aflevering van de Slimmer Presteren Podcast, over sport, onderzoek en innovatie. De zesde van hun serie “Doping Specials”. In deze aflevering hebben Gerrit en Jurgen het met gerenomeerd sportjournalist Marco Knippen over ‘Schone Olympische Spelen: Zijn we op de goede weg?’.

Met dank aan de her-testen worden de Olympische Spelen van Londen inmiddels gezien als de ‘vuilste Spelen’ ooit. Vooral het wijdverbreide dopinggebruik in de atletiek heeft hieraan bijgedragen. Maar hoe staat de ‘moeder aller sporten’ er 10 jaar later voor? Te gast in deze aflevering is Marco Knippen, dé sportjournalist in ons land die steeds weer de juiste tegels weet te lichten als het gaat om dopinggebruik en misstanden in de sport.

Klokkenluider van misstanden en dopinggebruik in de sport

Als sportjournalist van het Noordhollands Dagblad en voorzitter van de Nederlandse sportpers is Marco de uitgewezen gast voor onze Doping Specials. In 2015 won hij de titel ‘Sportjournalist van het Jaar’, en in 2021 sleepte hij de belangrijkste journalistieke prijs ‘De Tegel’ in de wacht vanwege zijn interview met turncoach Gerrit Beltman. Dankzij dit interview kwam turnmisbruik bij het grote publiek aan het licht. Ook heeft Marco het dopinggebruik in de sport aan de kaak gesteld door het onderzoeken van bloedpaspoorten van verschillende atleten.

Gerrit en Jurgen praten met Marco over wat hij verstaat onder dopingmiddelen, over dopinggebruik in de sport, en wat zijn ontdekkingen teweeg hebben gebracht in de sportwereld. Daarnaast gaan ze in gesprek over controles bij toekomstige sportevenementen zoals de Olympische Spelen en wat we daarvan kunnen verwachten. Zijn we op de goede weg naar échte schone Olympische Spelen, of toch niet?

Video over Schone Olympische Spelen: zijn we op de goede weg?

2 reacties op “48. Schone Olympische Spelen: zijn we op de goede weg?”

Hallo Gerrit en Jurgen, ik heb een vraag voor aflevering 8 van de dopingspecials. Bij het zoeken op internet kwam ik het antwoord niet tegen dus hoop ik dat jullie hem kunnen beantwoorden.

Worden geschorste atleten ook gecontroleerd tijdens hun schorsing? Het klinkt logisch, maar is het ook zo?

Hoi Timo, wat leuk dat je even reageert! En we gaan je vragen zeker meenemen in de 8ste “Q&A” aflevering. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *