Categorieën
Interview met gast Seizoen 2

22. Aftrap seizoen 2: lekker doorgaan met sport, onderzoek en innovatie!

Na een vakantiepauze gaat de podcast weer van start. Gevoed door de input van de luisteraars bespreken Gerrit en Jurgen hun plannen voor seizoen 2, waarin uiteraard sport, onderzoek en innovatie wederom centraal staan.

Home » Afleveringen » Seizoen 2 » 22. Aftrap seizoen 2: lekker doorgaan met sport, onderzoek en innovatie!

Dit is de 22ste aflevering van de Slimmer Presteren Podcast, over sport, onderzoek en innovatie. In deze aflevering hebben Gerrit en Jurgen het over ‘Aftrap seizoen 2: lekker doorgaan met sport, onderzoek en innovatie! Over triatlons en 215x de Amerongse Berg op fietsen.’.

We mogen weer! Na een vakantiepauze gaat de Slimmer Presteren Podcast weer van start. Gevoed door de input van de luisteraars bespreken Gerrit en Jurgen hun plannen voor seizoen 2, waarin uiteraard sport, onderzoek en innovatie wederom centraal staan. Ze bellen met Jacomina Eijkelboom die haar eigen TransNLTri begonnen is, en willen van Wout Jacobs leren hoe het is om op één dag 215 keer de Amerongse Berg op te fietsen.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: onze hosts hebben voor het nieuwe seizoen een expert weten te strikken, waar ze op terug kunnen vallen voor alle praktische vragen over training, voeding en testen. Tipje van de sluier: het is een coach/trainer die ze al eerder als ‘special guest’ in de podcast hebben gehad. Hij krijgt zijn eigen rubriek: “Zoomen met …”! Enig idee wie het is?

De TransNLTri van Jacomina

Vakantie betekent voor de ene sporter dat hij gas terugneemt maar voor de ander dat hij of zij juist meer tijd heeft om een tandje erbij te zetten en het aantal uren op de fiets of in het zwembad of buitenwater op gaat voeren. Onze gast in aflevering 5 Jacomina Eijkelboom behoort duidelijk tot de laatste groep. Want nu haar geplande TransAmTri avontuur, de ultratriatlon dwars door Amerika, vanwege corona verplaatst is, moet zij toch wat met haar energie en vrije tijd.

Gelukkig is Nederland gezegend met prima zwemwater, puike fietspaden en prachtige looprondjes, en heeft Jacomina besloten om in plaats van Amerika alle onontdekte plekjes in ons land op te gaan zoeken. We bellen Jacomina op om te vragen hoe het haar vergaan is tijdens haar eigen TransNLTri: hierin deed ze 28 dagen lang iedere dag een kleine triathlon.

De Amerongse Berg fietsen

Het kan nog gekker. Want ultrafietser Wout Jacobs besloot in het kader van de ‘Everesting challenge’ om in de buurt van zijn woonplaats Utrecht de hoogte op te zoeken. Dan kom je al snel uit op een voor Gerrit en Jurgen welbekende plek. Wout besloot namelijk de Amerongse Berg op te fietsen. Een pittige klim die de benen behoorlijk aan het werk zet, een mooie uitdaging om die tijdens je fietsrondje één of twee keer te nemen. Alleen is dat bij lange na niet genoeg om de voor de Everest benodigde 8848 hoogtemeters te halen.

Hoeveel dan wel? Meer dan 200 (!) keer, zo bleek nadat Wout Jacobs de berekening had gemaakt. De rekensom maken is één, het doen een tweede: we bellen met Wout om hem te vragen hoe hij 215 keer fietsend de Amerongse Berg heeft beklommen. Welke tips heeft Wout om op een slimme en gezonde manier zo’n sportieve ultra-uitdaging aan te gaan? Je hoort het in aflevering 22 van het nieuwe seizoen van de Slimmer Presteren Podcast.

Video over Aftrap seizoen 2: lekker doorgaan met sport, onderzoek en innovatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *