Categorieën
In de media

“Heuvelruggers maken podcast over sport en wetenschap”

Op 19 mei verscheen er een nieuwsbericht over de Slimmer Presteren Podcast op de website en in de papieren versie van Nieuwsblad De Kaap / Stichtse Courant. Dat vonden wij natuurlijk geweldig!

Op 19 mei verscheen er een nieuwsbericht over de Slimmer Presteren Podcast in het Nieuwsblad De Kaap / Stichtse Courant. Dat vonden wij natuurlijk geweldig!

Amateurtriatleet Gerrit Heijkoop en wetenschapsjournalist Jurgen van Teeffelen, twee inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, zijn sinds februari bezig met de Slimmer Presteren podcast. Deze wekelijkse podcast richt zich op het snijvlak van sport, innovatie en wetenschappelijk onderzoek. 

Iedere vrijdagochtend verschijnt een nieuwe aflevering waarin steeds een ander onderwerp wordt belicht. Enerzijds vanuit het perspectief van de topsport als de ultieme broedplaats voor vernieuwingen. En anderzijds vanuit de recreantensport om antwoord te krijgen op de vraag: wat kan een amateursporter hiermee? 

Inmiddels zijn de eerste veertien afleveringen uit, waarin vragen zoals ‘Hoeveel moet ik drinken tijdens een marathon en wat is de beste sportdrank?’ en ‘Is het oké om meerdere sporten te beoefenen?’ behandeld worden. 

Ook schuift er regelmatig een speciale gast aan. Zoals Jacomina Eijkelboom die zich voorbereidt op een ultratriatlon dwars door de Verenigde Staten. En Martin van de Pol die na een heftige val op de schaats opklom tot een succesvol para-wielrenner. 

Dit nieuwsbericht verscheen eerder op de website van Nieuwsblad De Kaap / Stichtse Courant: https://nieuwsbladdekaap.nl/lokaal/overig/heuvelruggers-maken-podcast-over-sport-en-wetenschap-704185

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *