Categorieën
Hardlopen Innovaties Seizoen 1

06. Nike Vaporfly: wat is de grens van innovatie in de sport?

Home » Afleveringen » 06. Nike Vaporfly: wat is de grens van innovatie in de sport?

Dit is de 6e aflevering van de Slimmer Presteren Podcast, over sport, onderzoek en innovatie. In deze aflevering hebben Gerrit en Jurgen het over ‘Nike Vaporfly: Wat is de grens van innovatie in de sport?’.

Innovaties in de sport

Zwempakken, klapschaatsen, ligfietsen of extra verende hardloopschoenen: de slimste trucjes en technieken worden ingezet om almaar sneller en sneller te gaan. Kortom: stof voor Jurgen om artikelen over te schrijven. Echte sporters willen namelijk steeds sneller, harder en beter. En dus lijkt de behoefte aan innovaties die hieraan kunnen bijdragen nooit helemaal bevredigd. Er valt immers altijd wel ergens winst te behalen. Zo ook in hardloopschoenen, dacht Nike. En dus ontwikkelde het Amerikaanse concern een innovatief model hardloopschoen: de Vaporfly.

Nike Vaporfly

Atleten die deze schoen droegen verbraken record na record. Dit zorgde niet alleen voor verbazing, maar ook voor een hoop controverse. In deze aflevering gaan Gerrit en Jurgen hier dieper op in. Ook bespreken ze de rol van innovatie in de sport. Waar ligt de scheidingslijn tussen fysiologie en technologie? En wat moet een recreatieve sporter met al dat nieuws?

Video over Nike Vaporfly: wat is de grens van innovatie in de sport?

Één reactie op “06. Nike Vaporfly: wat is de grens van innovatie in de sport?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *