Categorieën
Hardlopen Seizoen 1 Training en herstel

15. Explosiviteit of uithoudingsvermogen: welke eigenschap heeft een atleet nodig?

Gerrit en Jurgen praten over de factoren die bij atleten invloed hebben op de twee verschillende eigenschappen explosiviteit en uithoudingsvermogen. Waarom is het zo moeilijk om én hard te gaan, én dat lang vol te houden?

Home » Afleveringen » Seizoen 1 » 15. Explosiviteit of uithoudingsvermogen: welke eigenschap heeft een atleet nodig?

Dit is de 15e aflevering van de Slimmer Presteren Podcast, over sport, onderzoek en innovatie. In deze aflevering hebben Gerrit en Jurgen het over ‘Explosiviteit of uithoudingsvermogen: welke eigenschap heeft een atleet nodig?’.

Een onmogelijke combinatie van eigenschappen voor atleten?

Tijdens de WK atletiek in 2019 deed Sifan Hassan wat geen enkele atleet eerder lukte: goud winnen op de 1500 én de 10.000 meter. Het is een ‘onmogelijke’ combinatie volgens velen; explosiviteit en uithoudingsvermogen. Gerrit en Jurgen praten over de factoren die bij atleten invloed hebben op de twee verschillende eigenschappen. Van de spieropbouw tot aan de zuurstofopname ervan. Waarom is het zo moeilijk om én hard te gaan én dat lang vol te houden? Hoe kan je als atleet beide eigenschappen, explosiviteit en uithoudingsvermogen, trainen?

In aflevering 15 van de Slimmer Presteren Podcast bespreken Gerrit en Jurgen hun eigen ervaringen, voorbeelden uit de sportwereld en bestaand wetenschappelijk onderzoek over dit onderwerp.

Video over Explosiviteit of uithoudingsvermogen: wat heeft een atleet nodig?

3 reacties op “15. Explosiviteit of uithoudingsvermogen: welke eigenschap heeft een atleet nodig?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *