Categorieën
Seizoen 1 Training en herstel

03. Slimmer trainen door afwisseling van sporten

Schansspringen, voetballen en mountainbiken: het blijkt een prima combinatie voor een succesvolle wielercarrière, zo zien we bij verschillende wielrenners. Maar is het ook nuttig voor andere sporters om soms wat nieuws te proberen?

Home » Afleveringen » Seizoen 1 » 03. Slimmer trainen door afwisseling van sporten

Dit is de 3e aflevering van de Slimmer Presteren Podcast over sport, onderzoek en innovatie. In deze aflevering hebben Gerrit en Jurgen het over: Slimmer trainen door afwisseling van sporten.

Schansspringen, voetballen en mountainbiken: het blijkt een prima combinatie voor een succesvolle wielercarrière te zijn, zo zien we recent bij wielrenners Primož Roglič, Remco Evenepoel en Mathieu van der Poel. Triatleten moeten wel afwisselen in sporten. Maar is het ook nuttig voor andere sporters, om af en toe eens wat nieuws te proberen?

Afwisseling van sporten

Zijn er aanwijzigingen dat het goed is om gevarieerd te trainen? Jurgen las hier verschillende studies over en bekeek diverse video’s. Daarnaast schakelde hij hierover met Guido Vroemen. Hij begeleidt onder meer mountainbikers, triatleten en hardlopers en dus vroeg Jurgen hem naar zijn kennis en ervaring met het variëren van sporten. Benieuwd naar de uitkomsten van zijn research? Alle verzamelde kennis wordt besproken in deze editie van de Slimmer Presteren Podcast.

Video over Slimmer trainen door afwisseling van sporten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *