Categorieën
Seizoen 1 Sportvoeding

14. Game Changers: beter presteren op een vegetarisch dieet?

In de Netflix-documentaire ‘The Game Changers’ zweren allerlei topatleten en sporters bij een vegetarisch of zelfs veganistisch dieet. Kan een atleet zijn stukje vlees inderdaad beter links laten liggen?

Home » Afleveringen » Seizoen 1 » 14. Game Changers: beter presteren op een vegetarisch dieet?

Dit is de 14e aflevering van de Slimmer Presteren Podcast, over sport, onderzoek en innovatie. In deze aflevering hebben Gerrit en Jurgen het over ‘Game Changers: beter presteren op een vegetarisch dieet?’.

Kunnen we het stukje vlees voortaan maar beter overslaan?

In de Netflix-documentaire ‘The Game Changers’ zweren allerlei topatleten en sporters bij een vegetarisch of zelfs veganistisch dieet. Volgens de makers is het een hardnekkige mythe dat sporters vlees nodig hebben voor hun prestaties en herstel. Atleten zouden zelfs veel beter gedijen op een plantaardig dieet. Kan een atleet zijn stukje vlees inderdaad beter links laten liggen? Presteren sporters dan echt beter met een vegetarisch of misschien wel veganistisch dieet?

Een aantal collega’s tipten Jurgen over de documentaire, waarin we een MMA-vechter volgen in zijn herstel. De film was een lofzang aan een vegetarisch dieet. Jurgen keek ‘m en schreef er een artikel over. Wat is de zin en onzin van een vegetarisch dieet voor sporters? Onze hosts bespreken de documentaire aan de hand van verschillende wetenschappelijke onderzoeken en trekken zo hun eigen conclusies.

Video over Game Changers: beter presteren op een vegetarisch dieet?

2 reacties op “14. Game Changers: beter presteren op een vegetarisch dieet?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *