Alles over het lopen van een marathon

In de Slimmer Presteren Podcast bespreken Gerrit Heijkoop, Jurgen van Teeffelen en Guido Vroemen wekelijks een onderwerp op het gebied van sport, onderzoek en innovatie. Een groot thema in de serie: het lopen van een marathon. En dat is niet zo gek ook, want Gerrit en Jurgen deden zelf al aan meerdere marathons mee. Op deze webpagina verzamelden we alle ins en outs op één plek om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid aan de start staat van deze befaamde hardlooprace.

Een marathon: van begin tot eind

In de afleveringen hieronder bespreken de loopliefhebbers alles wat te maken heeft met de wondere wereld van de marathon. Er komen interessante gasten voorbij die spreken over hun ervaringen en er wordt ingespeeld op actualiteiten. Daarnaast geven de hosts en hun gasten je een uniek kijkje achter de schermen van een marathonvoorbereiding, bieden ze praktische tips voor tijdens de race en geven zij natuurlijk ook adviezen voor een optimaal herstel na afloop van een marathon.

Antwoord op al je loopvragen

Kortom: interessante uitzendingen vol met deskundige dialogen van twee ambitieuze sporters en hun gasten, waarbij tal van herkenbare momenten voorbij komen. Want hoe ga je om met een instorting tijdens de race? Kan je wel of geen biertje drinken na een training? En is het dragen van compressiekleding zinvol of niet? De antwoorden krijg je stuk voor stuk in de marathonafleveringen van de Slimmer Presteren Podcast. Kijk en/of luister dus snel verder!

Specifieke marathon informatie

Wil je specifiek meer weten over trainen voor je (eerste) marathon? Tips krijgen voor tijdens het lopen van een marathon? Of juist voor het herstellen na afloop van een marathon? Dan hebben we je het nóg wat makkelijker gemaakt en voor al deze drie thema’s een losse overzichtspagina ingericht:


Lijst met afleveringen van de Slimmer Presteren Podcast over het lopen van een marathon:


Video’s van de Slimmer Presteren Podcast over het lopen van een marathon:

sportdrank

08. Sportdrank tijdens wedstrijden: hoe, wat en waarom?

Ze komen in verschillende kleurtjes en smaken en claimen (bijna) allemaal dat ze nodig zijn tijdens duurinspanning. Maar is dat ook zo? En waar moet je op letten bij de keus van je drinken tijdens de wedstrijd? Gerrit en Jurgen praten over het wetenschappelijk bewijs voor het effect van sportdranken.
Herstellen na het sporten

02. Optimaal herstellen na het sporten

Dit is de 2e aflevering van de Slimmer Presteren Podcast, over sport, onderzoek en innovatie. In deze aflevering hebben Gerrit en Jurgen het over: Optimaal herstellen na het sporten.
Aan het laden...