Categorieën
Interview met gast Seizoen 1

10. De veerkracht van paralympiër Martin van de Pol: zwaar vallen en toch weer opkrabbelen

Op 25 oktober 2014 veranderde het leven van Martin van de Pol. Als veelbelovend marathonschaatser maakte hij bij een wedstrijd in Thialf een heftige val. In deze aflevering gaan Gerrit en Jurgen met Martin in gesprek over vallen en opstaan.

Home » Afleveringen » Seizoen 1 » 10. De veerkracht van paralympiër Martin van de Pol: zwaar vallen en toch weer opkrabbelen

Dit is de 10e aflevering van de Slimmer Presteren Podcast, over sport, onderzoek en innovatie. In deze aflevering hebben Gerrit en Jurgen het over ‘De veerkracht van paralympiër Martin van de Pol: zwaar vallen en toch weer opkrabbelen’.

Hard vallen…

Op 25 oktober 2014 veranderde het leven van Martin van de Pol. Als veelbelovend marathonschaatser maakte hij bij een wedstrijd in Thialf een heftige val. Struikelend over een pion ging hij hard onderuit, en nam hierbij vijf anderen mee. Samen belandden ze in de boarding, waar Martin met gestrekt been een schaats in zijn knieholte kreeg. Toen hij bloed op het ijs zag liggen wist hij dat er iets goed fout was. Even later kreeg hij te horen dat dit het einde was van zijn carrière als marathonschaatser. 

… en tóch weer opkrabbelen

Maar Martin ging niet bij de pakken neerzitten. In tegendeel. Hij begon zich te focussen op het wielrennen. En dat ging hem waar wat goed af! Zo is hij momenteel als wielrenner in de race om aan de Paralympische Spelen in Tokio mee te doen. Een geluk bij een ongeluk? We bespreken zijn heftige maar vooral inspirerende verhaal in aflevering 10 van de Slimmer Presteren Podcast.

Video over De veerkracht van paralympiër Martin van de Pol: zwaar vallen en toch weer opkrabbelen

Note: deze aflevering is opgenomen op 11 maart 2020; nog vóór de afkondiging van de Coronamaatregelen (wij houden bijvoorbeeld geen 1,5 meter afstand) en ook vóórdat bekend werd dat de Olympische Spelen niet in 2020 gaan plaatsvinden.

2 reacties op “10. De veerkracht van paralympiër Martin van de Pol: zwaar vallen en toch weer opkrabbelen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *