Categorieën
Seizoen 3

63. Afsluiting seizoen 3: Slimme tips van onze favoriete luisteraars

Pfffh. Moe maar voldaan sprint de Slimmer Presteren Podcast naar de eindstreep van alweer haar derde seizoen. Na 62 afleveringen is het woord nu aan onze Vrienden van de Show. Welke tips hebben zij om slimmer te presteren?

Home » Afleveringen » Seizoen 3 » 63. Afsluiting seizoen 3: Slimme tips van onze favoriete luisteraars

Dit is de 63e aflevering van de Slimmer Presteren Podcast, over sport, onderzoek en innovatie. In deze aflevering hebben Gerrit en Jurgen het over ‘Afsluiting seizoen 3: Slimme tips van onze favoriete luisteraars’.

Pfffh. Moe maar voldaan sprint de Slimmer Presteren Podcast naar de eindstreep van alweer haar derde seizoen. Na 62 afleveringen is het woord nu aan onze Vrienden van de Show. Welke tips hebben zij om slimmer te presteren? Gerrit en Jurgen blikken terug en kijken vooruit naar seizoen 4. Op naar de 100!

Valt doping onder Slimmer Presteren?

Zo’n marathon hakt er behoorlijk in, zo merkten de mannen van de Slimmer Presteren Podcast nadat ze de 42e aflevering van de Slimmer Presteren Podcast hadden opgenomen. Ze voelden zich vermoeid, hun hartslagfrequentie werd vlakker en kleine blessures begonnen op te spelen. Jurgen dook daarom eens in de wetenschappelijke literatuur en opperde om het maar eens over een andere boeg te gaan gooien tijdens de aftrap van het derde seizoen. Het D-woord viel. Doping dus. Valt dat eigenlijk ook onder Slimmer Presteren?

In gesprek over doping met specialisten

Om goed beslagen ten ijs te komen werd een groep specialisten ingevlogen voor de Doping Specials: Douwe de Boer, Herman Ram, Peter Joosten, Thijs Zonneveld, Marco Knippen en uiteraard onze ‘eigen’ Guido Vroemen. Nadat Gerrit en Jurgen alle voor- en tegens tegen elkaar hadden afgestreept was hun slotconclusie: laten we het maar gewoon bij cafeïne in de vorm van koffie houden en wellicht kunnen we nog wat supplementen, zoals vitamine D en bicarbonaat, erbij proberen.

Van doping naar variatie in de training

Halverwege het seizoen sloeg de verveling toen: tijd om wat variatie aan te brengen in de training. Wat gebeurt er als we minder doen? En wat als we juist heel veel gaan trainen? Kan de muziek van de Slimmer Presteren Podcast Playlist de prestatie nog wat oppeppen? Kunnen we nog wat gratis energie krijgen door te sleutelen aan de aerodynamica?

En tot slot: wat moeten we met al die subjectieve informatie die ons lichaam ons voorschotelt? Data-analist Stephan van der Zwaard wist hier gelukkig wel raad mee.

Tips van de Vrienden van de Show

Hebben Gerrit en Jurgen inmiddels alle wijsheid op het gebied van sport, wetenschap en innovatie in pacht? Nee, zeker niet. In deze laatste aflevering voor de zomervakantie geven zij daarom het woord aan de Vrienden van de Show voor hun tips om slimmer te presteren. Fijne vakantie alvast!

Video over Afsluiting seizoen 3: Slimme tips van onze favoriete luisteraars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *