Categorieën
Hardlopen Marathon Seizoen 8 Sport psychologie Tips marathon

159. Samen sporten bij de Brabant Marathon: zinvol of onzin?

Wat voor effect had de sociale dynamiek bij de Brabant Marathon? Welke lessen en inzichten deden Gerrit, Jurgen en de luisteraars die erbij waren, op?

Home » Afleveringen » Seizoen 8 » 159. Samen sporten bij de Brabant Marathon: zinvol of onzin?

Dit is de 159e aflevering van de Slimmer Presteren Podcast, over sport, onderzoek en innovatie. In deze aflevering hebben Gerrit en Jurgen het samen met een aantal luisteraars over:

Samen sporten bij de Brabant Marathon: zinvol of onzin?

INLEIDING:

De Slimmer Presteren Podcast Strava club bevat inmiddels een mooi peloton aan sportieve luisteraars. Ook het legioen aan Vrienden van de Show dijt gestaag uit. Hoe zou het zijn om eens een keer écht samen naar een evenement te gaan? De Brabant Marathon van 2023 in Etten-Leur vormde het ideale decor.

Wat voor effect had de sociale dynamiek? Welke lessen en inzichten deden Gerrit, Jurgen en de luisteraars die erbij waren, op? En wat neemt Jurgen mee naar zijn marathon in Rotterdam volgend jaar?

Aan welk marathon zouden we samen meedoen?

Eindhoven, Amsterdam, Antwerpen, Chicago, New York… Jawel, wie in het najaar een lekker eindje met anderen wil rennen, heeft volop keus. Na ampel beraad en afweging van alle plussen en minnen kwam de Slimmer Presteren Podcast uit op de Brabant marathon in het pittoreske Etten-Leur.

4 redenen om mee te doen aan de Brabant Marathon

Doorslaggevende factoren in deze keuze waren ten eerste een immer aanwezige herfststorm waardoor de deelnemers het ‘slim’ in de slipstream lopen uitvoerig konden oefenen.

Ten tweede de afwezigheid van uitgebreide ravitailleringsposten waardoor lopers ‘slim’ om moesten gaan met hun energievoorraden.

Ten derde de landelijke omgeving zonder overvloed aan hoempapa bandjes of groepen verkleedde duivels waardoor het voor de atleten ook een fijne mentale beproeving zou worden.

En als laatste natuurlijk de Brabantse gastvrijheid, de worstenbroodjes, de aanwezige masseurs, en de mogelijkheid om ook wat kortere afstanden dan de marathon te lopen. Wel zo handig voor degenen die in het voorjaar van 2024 op de marathon willen pieken.

Samen sporten met de Slimmer Presteren Podcast in Etten-Leur

En zo verzamelde zich op een vroege zondagochtend in oktober 2023 een groepje Slimmer Presteren Podcast luisteraars in het kloppende, culturele hart van Etten-Leur: de theaterzaal van de Nobelear.

De voorstelling waar zij op af kwamen: de Marathon Brabant 2023.

Het script hiervan bleek echter nogal wat losse eindjes te bevatten. Hoe het afliep?

Je hoort het in aflevering 159 van de Slimmer Presteren Podcast.

4 reacties op “159. Samen sporten bij de Brabant Marathon: zinvol of onzin?”

Wat een heerlijke podcast weer (alle verhalen van onderweg goed onthouden Gerrit). Het toont wel weer aan dat samen sporten loont tijdens de marathon. Heerlijk gelopen. Op naar de volgende.

De Run4Climate man

Hey Jetse, wat leuk dat je hier even reageert! En dank voor je compliment.
Vond het heel gezellig en fijn om samen op te trekken in Etten-leur.
Wie weet tot ziens in de toekomst!
Gerrit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *