Categorieën
Interview met gast Masters of Movement Seizoen 8

BONUS: Slimmer presteren door te stoeien met judo bij de ASM Masters of Movement

Wat maakt judo en stoeien zo geschikt als donorsport binnen het ASM? Dít gingen we aan den lijve ondervinden bij de laatste Masters of Movement bijeenkomst van 2023.

Home » Afleveringen » Seizoen 8 » BONUS: Slimmer presteren door te stoeien met judo bij de ASM Masters of Movement

Dit is een BONUS aflevering van de Slimmer Presteren Podcast, over sport, onderzoek en innovatie. In deze aflevering hebben Gerrit en Jurgen het over:

Slimmer presteren door te stoeien met judo bij de ASM Masters of Movement

INLEIDING:

Duwen, trekken, tillen, sleuren, balanceren, rollen, duikelen en vallen. Het zijn uiterst belangrijke vaardigheden voor elke sporter. Wat maakt judo en stoeien zo geschikt als donorsport binnen het ASM? Dít gingen we aan den lijve ondervinden bij de laatste Masters of Movement bijeenkomst van 2023.

Wat maakt een veelzijdige en duurzame sportcarrière?

Met zijn geringe lengte van 1 meter 73 werd Boudewijn Zenden in de voetballerij regelmatig als ‘te klein’ of ‘te kwetsbaar’ beschouwd. Maar de Limburger kende uiteindelijk een lange en uiterst succesvolle carrière met opvallend weinig blessures:

Zenden was van 1994 tot 2011 professional bij topclubs als Barcelona, Chelsea en Liverpool en kwam in totaal 54 keer voor het Nederlands elftal uit. Ook opvallend: Zenden kon op alle posities aan de linkerkant van het veld uit de voeten.

Judo als een geweldige basis voor allerlei sporten

Voor Zenden is het een uitgemaakte zaak dat het veelvuldig beoefenen van judo in zijn jeugd hem hierbij als voetballer geholpen heeft. ‘Ik heb er veel aan gehad, het verbeterde me als voetballer. Je leert om je evenwicht te houden, je krachten goed te gebruiken en je val te breken’, zo vertelde hij na zijn voetbalcarrière tegenover de pers.

Zenden geeft daarin aan nooit geblesseerd te zijn geraakt bij het voetballen door verkeerd op het veld terecht te komen.

Waarom is stoeien zo’n goede vorm van bewegen?

Boudewijn Zenden wist het judoën tot zijn 16e met het voetbal te combineren. Hij haalde de zwarte band en werd kampioen van Limburg. Maar uiteindelijk lonkte het grote geld van het voetbal en haalde de scouts van PSV hem naar Eindhoven.

Waarom is het zo goed om jonge voetballers, maar eigenlijk iedereen, af en toe een potje te laten stoeien of judoën?

En hoe vul je zoiets dan optimaal in als trainer, coach of gymdocent?

In deze bonuspodcast bespreken we onze ervaringen aan de hand van de laatste ASM Masters of Movement bijeenkomst van 2023.

Zelf een keer meedoen met een bijeenkomst van ASM Masters of Movement?

Leer samen met aanvoerder Gregory Sedoc van de beste coaches, wetenschappers en medici uit binnen- en buitenland.

Stel je voor..

Je kan alles vragen aan experts om de volgende stap in je ontwikkeling te zetten.

Kijk voor meer informatie en prijzen op: https://www.athleticskillsmodel.nl/mastersofmovement/

Één reactie op “BONUS: Slimmer presteren door te stoeien met judo bij de ASM Masters of Movement”

[…] Onze eerdere aflevering bij de ASM over ‘Beter presteren door te stoeien’: Wat maakt judo en stoeien zo geschikt als donorsport binnen het ASM? Dít gingen we aan den lijve ondervinden bij de laatste Masters of Movement bijeenkomst van 2023. https://slimmer-presteren-podcast.nl/seizoen-8/bonus-slimmer-presteren-door-te-stoeien-met-judo-bij-… […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *